fbpx
Політика

Діючі міністри не повинні потрапити в новий уряд, – Томенко

Як зазначив радник президента України Микола Томенко, всі демократичні сили, що пройшли до нового парламенту, підтримують ідею створення професійного уряду, який не буде сформовано за партійно – квотним, регіональним принципом або за принципом шкільних знайомств прем’єр – міністра або міністрів.

 У той же час, на думку Миколи Томенка, враховуючи те, що ставлення до діючого уряду є досить критичним, було б правильно і справедливо, якби чинні міністри не розглядалися на посади в новий уряд. При цьому говорячи про Яценюка, який може знову зайняти місце прем’єр – міністра, Микола Томенко сказав, що він єдиний, хто отримав від суспільства невеликий шанс і може і далі займати посаду голови Кабміну в уже сформованому суспільством і коаліцією новому уряді.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Говорю про «певний» шанс для Яценюка, бо, як відомо, виборча кампанія «Народного фронту» зводилася до необхідності підтримати його на посаду прем’єр-міністра, і цю ідею підтримали 22,14 % виборців. А враховуючи, що участь у виборах взяли 52,42 % населення, то виходить, що його реальна підтримка складає 11,6 % від загальної кількості громадян України», – зазначив Микола Томенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Таким чином, як він вважає, Арсеній Яценюк єдиний з членів чинного уряду, хто може перейти в новий Кабмін.

Читайте також: