fbpx
Новини світу

У Росії штрафують за пісню про Путіна

У столиці Росії Москві Люблінський районний суд оштрафував сьогодні на суму в 1000 рублів (це на сьогодні близько 290 гривень) поки п’ятьох з 18 затриманих вчора в перебігу "російського маршу" націоналістів на околиці міста. Їх визнали винними в дрібному хуліганстві, а саме в нецензурній лайці в громадському місці, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За повідомленнями російських ЗМІ, оштрафовані протягом свого маршу співали відому українську пісню з нецензурним словом на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Слухання адміністративних справ щодо решти затриманих ще триває. Вчора в Росії відзначали свято Дня народної єдності, на якому націоналісти традиційно проводять "російські марші".

У Москві відбулося вчора два заходи націоналістів – "російський марш", на якому російські націоналісти висловлювали підтримку українським націоналістам і співали злі слова про Путіна, і "новоросійський марш", учасники якого виступали на підтримку проросійських сепаратистів у східній частині України.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Джерело: УНН

Читайте також: