fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Актор А.Девотченко, який відстоював проукраїнську позицію в Росії, знайдений мертвим

Актор Олексій Девотченко виявлений ввечері в середу мертвим у квартирі на півночі Москви, повідомило РІА Новини джерело в правоохоронних органах, передає УНН.

"Олексій Девотченко знайдений мертвим у квартирі на Алтуфьєвському шосе, на місці працює слідчо – оперативна група", – сказав співрозмовник агентства.

Представник прес -служби столичного главку МВС повідомив ЗМІ, що ввечері в поліцію надійшло повідомлення про виявлення тіла чоловіка.

"О 18:36 на службу 02 надійшло повідомлення про виявлення чоловіка 1965 народження за адресою Алтуфьєвське шосе, 100", – сказав співрозмовник агентства, не уточнюючи подробиць.

В  театрі "Гоголь – центр", де працював Девотченко, ЗМІ повідомили: "Ми щойно дізналися про те, що трапилося. Офіційною інформацією про причини смерті не володіємо".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Довідка УНН: Олексій Валерійович Девотченко (народився 14 жовтня 1965, Ленінград, РРФСР) – російський актор театру і кіно, заслужений артист Російської Федерації (відмовився від звання в 2011 році).

У 1990 році закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії, майстерня Аркадія Кацмана і Льва Додіна.

Працював у ТЮГу імені Брянцева, в Дитячому драматичному театрі "На Неві", в Театрі ім. Лєнсовєта, в Камерній філармонії, Театрі на Ливарному, Олександрійському театрі, ВДТ імені Товстоногова, Московському театрі юного глядача, Московському художньому театрі імені Чехова.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Знявся в багатьох фільмах.

Є членом Об’єднаного громадянського фронту в Санкт-Петербурзі, учасником Маршів незгодних. 10 березня 2010 року підписав звернення російської опозиції "Путін повинен піти". Брав участь в інших політичних акціях ліберального спрямування.

18 листопада 2011 року в своєму блозі в "Живому журналі" Олексій Девотченко заявив, що відмовляється від звання "Заслужений артист Росії" і двох Державних премій Росії.

В березні 2014 року підписав лист "Ми з Вами!" Кіноспілки на підтримку України.

Джерело: УНН

Читайте також: