fbpx
Політика

Росія не братиме участі у саміті з ядерної безпеки

Російське керівництво прийняло рішення бойкотувати міжнародний саміт з ядерної безпеки, який планують провести в 2016 році. Про своє рішення, як повідомляють іноземні засоби масової інформації, офіційний Кремль вже встиг повідомити Білому дому.

Варто відзначити, що і раніше російська сторона не погоджувалася брати участь навіть у підготовчій зустрічі до саміту. За словами прес – секретаря Білого дому Джоша Ернеста, Сполучені Штати Америки жалкують з приводу того, що Російська Федерація відмовилася брати участь в саміті. За словами представника американського керівництва, «щодо   позиції Сполучених Штатів Америки, то двері для Росії залишаються відкритими».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що конференції з ядерної безпеки проводять кожні два роки. Перша така конференція була проведена в 2010 році. Її ініціатором був американський лідер Барак Обама. Такі заходи проводять для того, щоб запобігти попаданню ядерних матеріалів до рук терористичних організацій. Зазвичай такі саміти збирають представників більше 50 країн.

Читайте також: