fbpx
Економіка

Держветфітослужба України викрила Россільгоспнагляд у брехні

Після повернення Россільгоспнаглядом на територію України партії яблук і пекінської капусти, українська сторона вирішила провести свою власну експертизу «забракованих овочів і фруктів». Варто відзначити, що Россільгоспнагляд повернув партію яблук і пекінської капусти нібито через наявність в них шкідників. Про це повідомили в прес – службі Держветфітослужби.

Стало відомо, що забраковані російською стороною рослинні вантажі були оглянуті українським державним фітосанітарним інспектором. Спеціаліст Держветфітослужби відібрав декілька зразків, після чого направив їх на експертизу в Харківську обласну фітосанітарну лабораторію.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

В українському відомстві інформують, що за результатами проведеної експертизи заявлених російською стороною карантинних організмів виявлено не було. Примітно, що представники Россільгоспнагляду не надали українській стороні офіційних підтверджень щодо наявності карантинних організмів в забракованих партіях пекінської капусти та яблук.

Як відомо, з 22 жовтня поточного року в Россільгоспнагляді вирішили заборонити поставки на територію РФ рослинної продукції з України. Таке рішення російська сторона прийняла через те, що були нібито «виявлені багаторазові порушення українськими експортерами законодавства Митного союзу».

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За оцінками експертів, втрати українських сільгоспвиробників від введеної Россільгоспнаглядом заборони на транзит і ввезення рослинницької продукції з України до кінця цього року можуть скласти 17 мільйонів доларів.

Читайте також: