fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики активізувалися в зоні АТО, – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, російсько – терористичні війська почали діяти більш активно в зоні проведення антитерористичної операції. За його словами, це, ймовірно, пов’язано з отриманням ними боєприпасів, які були доставлені так званими «гуманітарними» конвоями з Російської Федерації. Зокрема, як зазначив Дмитро Тимчук, за останню добу бойовики обстріляли позиції українських військ понад 40 разів.

 «Найбільш напружена ситуація на дебальцевському та донецькому напрямках – відповідно 18 і 10 вогневих ударів. Складною залишається обстановка в районі аеропорту міста Донецька – 5 обстрілів, н.п. Нікішине, Чорнухине – по 3 обстріли, н.п. Орлово – Іванівка, Гранітне, Могила Гостра, Золоте, Павлопіль, 31-й блок -пост – по 2 обстріли», – розповів Дмитро Тимчук.

 Тим часом, за словами Дмитра Тимчука, російське військове керівництво разом з підрозділами ФСБ на Донбасі докладає значних зусиль для підпорядкування окремих місцевих бандформувань єдиному командуванню.

 «Фактично під виглядом т.зв. «Армії Новоросії» на окупованих територіях створено угрупування російських військ, що складається з підрозділів армії РФ і російських найманців, в яку включені окремі місцеві бандформування для другорядних і демонстраційних дій. У складі даних бандформувань, крім місцевих терористів, також знаходяться російські найманці», – повідомив він.

 При цьому Дмитро Тимчук звернув увагу на те, що зараз активно здійснюється вдосконалення системи постачання даного угруповання.

Читайте також: