fbpx
Політика

«Батьківщина» закликає провести позачергове засідання ВРУ для скасування закону про особливий статус Донбасу

Партія «Батьківщина» закликає провести позачергове засідання Верховної Ради України, щоб скасувати закони про особливий статус Донбасу та амністії бойовиків. У «Батьківщині» звернули увагу на те, що відповідні законопроекти були зареєстровані їхнім депутатом Юрієм Одарченком ще 16 вересня.

 «З самого першого дня прийняття цих законів «Батьківщина» попереджала про те, що це обман і помилкове рішення, яке не принесе Україні миру, а навпаки дозволить Путіну і підконтрольним Кремлю бойовикам посилити свої позиції на окупованих територіях і накопичити сили для продовження військових дій і захоплення нових населених пунктів. Ми попереджали, що це дуже небезпечний шлях, який приведе до появи на території України другого Придністров’я», – йдеться в заяві партії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як відзначили в «Батьківщині», під прикриттям цих законів і Мінських угод бойовикам якраз і вдалося провести свої «вибори», легалізувавши свою владу на окупованих територіях.

 При цьому в партії підкреслили, що не визнають «вибори», які були проведені під дулами автоматів та в порушення Конституції України.

 «Все це грубо порушує закони України, не відповідає стандартам ОБСЄ і не має нічого спільного з демократичним процесом і вільним волевиявленням громадян», – підкреслили в «Батьківщині».

Читайте також: