fbpx
Право

Жителів Криму прирівняли до нерезидентів України, – НБУ

Національний банк України прирівняв жителів окупованого Криму до нерезидентів України. Текст відповідної постанови Національного банку № 699 від 3 листопада поточного року оприлюднено на сайті регулятора.

«Встановити, що для цілей застосування нормативно – правових актів НБУ: особа, місцезнаходження якої на території вільної економічної зони "Крим", прирівнюється до нерезидента; договори, укладені суб’єктами Криму з суб’єктами з місцезнаходженням на материковій частині України, є документами, які використовуються замість зовнішньоекономічних договорів при застосуванні нормативно – правових актів Національного банку України», – наголошується в постанові.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як сказано в постанові, перекази на територію Криму або з території Криму на материкову частину України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно – правовими актами НБУ для операцій з переказу коштів за межі країни. При цьому забороняються інвестиції резидентів України в об’єкти інвестиційної діяльності, які розташовані на території Криму.

Читайте також: