fbpx
Політика

Кандидатів в міністри перед призначенням «просканує» громадськість, – Кириленко

В Україні учасники коаліційного процесу продовжують обговорювати формування майбутньої парламентської коаліції. Досі вони дискутують з багатьох питань. Єдине, в чому зійшлися політики, так це те, що призначати міністрів будуть не за квотною системою, як це було раніше, а пропонувати на посади справжніх професіоналів, навіть якщо вони не належатимуть до жодної партії. До призначення всі кандидати повинні будуть пройти перевірку громадськістю та експертами. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив член Політичної ради «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Не буде так, що до нового парламенту кинули прізвища кандидатів та їх декларації. Депутати швиденько читайте, ознайомтеся і тут же раз – голосуйте. Прізвища будуть названі заздалегідь, ми всі суб’єктивно оцінюємо їх, тому громадськість, експерти, аналітики пройдуться щодо кожного прізвища і там, де будуть відводи, або будуть люди, які будуть визнані непрофесійними, – вони будуть відкликані з домовленостей і будуть запропоновані інші кандидатури», – розповів політик про механізм призначення нових міністрів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами В’ячеслава Кириленка, в новому Кабміні працюватимуть тільки гідні люди, професіонали.

В’ячеслав Кириленко про механізм призначення міністрів (відео):

Читайте також: