fbpx
Політика

Україні ніщо не заважає вступити в НАТО – Віктор Балога

Кандидат в народні депутати України Віктор Балога звернув увагу на те, що з початку конфлікту з Російською Федерацією, українське суспільство переконують в тому, що НАТО не приймає країни, які перебувають у стані територіального конфлікту, і Україна, отже, через окупацію Криму не може навіть подати заявку на вступ до альянсу.

 Водночас, як зазначив Віктор Балога, генсек НАТО стверджує, що така можливість у України є.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Більш того, він здивований, чому Україна досі нею не скористалася», – підкреслив політик.

 За його словами, про це вже також говорили представники американського військового командування і польські партнери України.

 Як повідомив Віктор Балога, якщо бути точними, то в НАТО не приймають ті країни, у яких є територіальні претензії до інших держав, а не ті країни, на які напали.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Тим більше, ідею вступу до НАТО підтримує більше 50 % наших громадян. В Раді це питання може набрати 300 і більше голосів. Тому, не бачу ніяких перешкод для того, щоб заявка на вступ до НАТО стала однією з перших пунктів порядку денного нового парламенту», – констатував він.

Читайте також: