fbpx
Політика

Словаччина не має територіальних претензій до України, – Юрай Сівачек

Посол Словаччини в Україні Юрай Сівачек заявляє, що у його країни немає територіальних претензій до України. Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав сьогодні під час круглого столу на тему: «Європейський стратегічний розвиток і український виклик: взаємозв’язки, тенденції та перспективи».

 Дипломат зазначив, що в Словаччині не байдужі до подій, які сьогодні відбуваються в Україні. «Не повинно бути ніяких сумнівів щодо нас, як в хороших сусідах України. Візьміть до відома, що ніколи між Словаччиною та Україною не було ніяких міжусобиць, розборок і не дай Боже воєн, та вже й не буде. Нам не потрібно нічого, ні шматочка України… Нас влаштовує природно єдина і сильна Україна», – сказав Сівачек.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Посол зазначив, що словаки і українці є близькими людьми за походженням і менталітетом. Також дипломат додав, що Словаччина підтримує, щоб Україна була єдиною, незважаючи на всі перешкоди. Зокрема він навів приклад реверсивних поставок газу зі Словаччини в Україну, що стало можливим завдяки «хорошим торговим принципам та інтересам компаній, а не інтересам політиків і політиканів».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Джерело: УНІАН

Читайте також: