fbpx
Політика

Петренко: “Другий етап люстрації розпочався з 1 листопада”

Кабінет міністрів, а також всі органи центральної влади і всі центральні апарати силових структур без винятку пройдуть перевірку, за результатами якої будуть звільнені відразу кілька тисяч осіб. Таку заяву зробив міністр юстиції Павло Петренко.

«По факту, люстрація торкнулася практично всіх органів силових структур та органів виконавчої влади. Я говорю про центральні посади в Генеральній прокуратурі, Кабінеті міністрів, в Міністерстві внутрішніх справ і в Національному банку. Це можна вважати першим етапом. Другий етап розпочався 1 листопада, коли пройдуть перевірку весь Кабінет міністрів, всі органи центральної влади і всі центральні апарати силових структур. Я думаю, що після цього нас чекає ще одна велика хвиля звільнень. Після цього буде етап, що зачіпає обласний і районний рівень», – розповів про люстраційні процеси в Україні глава Мін’юсту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За підрахунками Павла Петренка, після вступу в силу закону «Про очищення влади» в Україні будуть звільнені кілька тисяч людей, а не мільйон, про що говорили противники люстрації.

Читайте також: