fbpx
Політика

СБУ порушила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів в «ЛНР» і «ДНР»

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо "виборів" в "ДНР" і "ЛНР" 2 листопада. Про це говориться в повідомленні прес -служби СБУ в Facebook, передає УНН.

 "Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо т.зв. виборів в незаконні органи влади терористичних організацій "Донецька Народна Республіка" і "Луганська Народна Республіка", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як відзначили в СБУ, 2 листопада 2014 року представники цих терористичних організацій проводять на окремих територіях Донецької і Луганської областей незаконні вибори "голів" і "народних рад" "ДНР" і "ЛНР" всупереч встановленому Конституцією та законами України порядку виборів органів влади, що містить ознаки вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 "Кримінальне провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади)", – йдеться в повідомленні.

 Джерело: УНН

Читайте також: