fbpx
Політика

В МЗС України розповіли про особливості часткового застосування УА з ЄС

До завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом усіма країнами – членами ЄС відносини між Києвом і Брюсселем будуть регулюватися відповідно до умов Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС (від 1994 року) та порядком денним асоціації (від 2009 року). Йдеться про відносини, що не охоплені тимчасовим застосуванням цієї Угоди. Про це стало відомо з переданого агентству УНІАН коментаря МЗС України.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Угода про асоціацію Україна-ЄС є комплексним і масштабним документом, який охоплює сфери, що лежать в компетенції не тільки європейських інститутів, а й країн-членів ЄС. Режим тимчасового застосування Угоди може поширюватися тільки на ті сфери УА з ЄС, які стосуються змішаної або виключної компетенції ЄС, оскільки застосування УА з ЄС в інших сферах потребують ратифікації парламентами усіма країнами Євросоюзу», – пояснили в Міністерстві закордонних справ.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 

Читайте також: