fbpx
Економіка

Яценюк запропонував побудувати новий газопровід між Україною і Польщею

Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк доручив провести переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо реалізації проекту будівництва нового газопроводу між Україною і Польщею. За його словами, запуск цього проекту можливий вже в 2016 році. Про це глава уряду заявив в ході засідання енергетичного штабу, повідомляє УНІАН.

«Готуємо проект. Терміново провести переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку для фінансування проекту. Потрібно будувати додатковий газопровід, інтерконнектор між Україною і Польщею. Я підтримую пропозицію щодо будівництва інтерконнектора між Україною і Польщею», – сказав Арсеній Яценюк.

Як зазначив прем’єр, за попередніми підрахунками даний газопровід дозволить збільшити потужність польського газового коридору до 80 мільйонів кубометрів на добу. І якщо такий проект вдасться реалізувати, то Україна може повністю перейти на європейський газ.

«Це фактично означає, що ми повністю можемо купувати весь природний газ у країнах – членах ЄС», – резюмував Арсеній Яценюк.

Читайте також: