fbpx
Політика

Віктор Балога перерахував недоліки представлених коаліційних угод

 Кандидат в народні депутати України Віктор Балога звернув увагу на те, що жоден з проектів Коаліційної угоди не включає в себе згадки про членство України в НАТО.

 «На всіх 60 -ти сторінках проекту коаліційної угоди «Блоку Петра Порошенка» це слово згадується тільки один раз і то в контексті переведення армії на стандарти НАТО. Але про членство в НАТО ні слова. Те ж стосується і проекту коаліційної угоди «Народного фронту». Розмите формулювання про «відновлення і реалізації курсу на євроатлантичну інтеграцію» виглядає, як страх озвучити слово «НАТО», не те, щоб ставити собі за мету вступ до Альянсу», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Також він вказав на те, що жоден з проектів не зачіпає питання виборності суддів, прокурорів і керівника поліції.

 «Якщо ми будуємо демократичну, європейську, сучасну державу, то прокурор, керівник поліції і суддя, як в США, повинні стати виборними посадами. Про це говорилося на Майдані, про це всі говорили останні півроку», – підкреслив Віктор Балога.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому Віктор Балога зазначив, що це лише основні положення, не кажучи вже про такі як приватизація та управління держмайном.

 «Я говорю тільки про ті принципові речі, які обіцяли втілити на Майдані, і які хотів би бачити в одному узгодженому варіанті основних засновників гіпотетичної більшості», – констатував він.

Читайте також: