fbpx
Освіта

Українські школи хочуть повернути до 12-річного навчання, – Міносвіти

В Міністерстві освіти і науки України запропонували повернути школи до 12-річного формату навчання. Про це стало відомо з проекту концепції розвитку освіти України на період 2015-2025 років. Проект концепції був опублікований на сайті Міністерства освіти і науки України.

Однак в опублікованому документі не вказуються тимчасові рамки, коли в Україні може бути впроваджена 12-річна середня освіту. Як відомо, 12-річна середня освіта вводилася в Україні ще в 2002 році. Тоді міністром освіти і науки України був Василь Кремень. У липні 2010 року Міністерство очолив Дмитро Табачник, після чого Верховна Рада України повернула 11-річну середню освіту.

Нинішній міністр освіти і науки України Сергій Квіт прокоментував дії свого одіозного попередника. Сергій Квіт заявляв, що свого часу Дмитро Табачник «жахливо вульгаризував тему 12-річного навчання».

Варто відзначити, що в Міністерстві освіти і науки України затвердили план заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання учнівської молоді та дітей. Крім того, в Україні розробили тест на здатність дітей до навчання, який можуть зробити альтернативою сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Ввести такий тест можуть вже з 2016 року. Як відомо, Верховна Рада України прийняла нову редакцію закону «Про освіту» 1 липня 2014 року.

Читайте також: