fbpx
Політика

Парламент повинен зобов’язати Кабмін ввести економічні санкції проти РФ – Балога

 Кандидат в народні депутати України Віктор Балога звернув увагу на те, що за 8 місяців відкритої війни Росії проти України, Кабінет міністрів України так і не спромігся ввести економічні санкції проти агресора.

 «У той час, коли ЄС і США завдають ударів по російській економіці, ми підтримуємо режим Путіна і торгуємо на повну», – зазначив він.

 Як вважає Віктор Балога, принципову позицію в цьому питанні повинна зайняти нова Верховна Рада. Зокрема, за його словами, вже в перші дні своєї роботи парламенту слід проголосувати за наступні питання:

  1.      Зміни в закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики, які скасують положення про позаблоковий статус;
  2.      Постанову «Про необхідність внесення змін до Стратегії національної безпеки України та Воєнної доктрини України»;
  3.      Постанову, що зобов’язує Кабінет міністрів невідкладно ввести економічні санкції проти РФ в економіці і торгівлі.
Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Вважаю, що всі розмови про економічні втрати, які ми понесемо від таких санкцій – це, як мінімум, недалекоглядність. Зараз Україна повинна разом зі світом тиснути на економіку агресора, навіть ціною серйозних економічних втрат. Тому що сьогодні війни ведуться не тільки автоматами і БТРами», – підкреслив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 При цьому членство в НАТО, як заявив Віктор Балога – це не тільки питання безпеки України. Він переконаний, що без членства в альянсі не варто розраховувати і на членство в Євросоюзі.

Читайте також: