fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Щодо Михайла Пореченкова порушено кримінальне провадження, – Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про те, що слідче управління МВС порушило кримінальне провадження щодо російського актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України. Про це він написав у Facebook.

 Як нагадав Арсен Аваков, Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних сил з автоматичної зброї.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 «Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України. Згідно з кримінальним кодексом України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років», – йдеться в його повідомленні.

 За його словами, вже сьогодні слідчі звернуться до суду і, швидше за все, Михайло Пореченков буде оголошений в розшук із санкцією – арешт. При цьому Арсен Аваков зазначив, що до розшуку напевно підключиться і Інтерпол.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 «Слідчі переконані, що при настільки очевидних доказах злочину, рішенні суду – Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися по світу, поза Росією, не будучи заарештованим і екстрагованим в Україну», – зазначив він.

Михайло Пореченков стріляє по донецькому аеропорту (відео):

Читайте також: