fbpx
Політика

«Самопоміч» не претендує на посади в Кабміні і Раді, – Соболєв

В об’єднанні «Самопоміч» не претендують на посади в новому Кабінеті міністрів і Верховній Раді. Таку позицію партії оприлюднив кандидат в народні депутати України Єгор Соболєв (№ 13 у партійному списку ). Слова кандидата в нардепи передає агентство «Інтерфакс – Україна».

«Ми готові не отримати жодної посади в уряді і парламенті, якщо це сприятиме тому, що будуть прийматися необхідні закони у Верховній Раді, в якій ми готові активно працювати», – заявив Єгор Соболєв.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Також кандидат в депутати не вважає страшним, якщо на посади в Кабінеті міністрів прийдуть не представники політичних партій чи обрані депутати, а професійні міністри. Йдеться про міністрів, які реалізовуватимуть завдання, поставлені коаліцією. За словами Соболєва, члени майбутньої фракції «Самопомочі» в Раді не збираються «битися за посади».

«Ми не альтруїсти, ми просто хочемо виконати всі ті обіцянки, які ми давали. Ми хочемо показати людям, навіщо вони обрали нас до парламенту. До речі, політично це набагато вигідніше, ніж схопити зараз посаду, а потім сказати: "Ну, вибачте, не вийшло"», – підкреслив Соболєв.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Як пояснив кандидат в нардепи, якби «Самопоміч» отримала більшість в парламенті, тоді б і формувала новий уряд. Тим не менше, більшість партія не отримала, проте отримала честь представляти частину своїх виборців у парламенті.

«Представники "Самопомочі" готові активно працювати в парламентських комітетах», – додав він.

Однак Соболєв відмовився сказати, на керівництво яких комітетів претендує партія.

Читайте також: