fbpx
Ситуація на Південному Сході України

М. Пореченкова розшукують бійці батальйону “Луганськ”

Батальйон "Луганськ" оголосив російського актора Михайла Пореченкова у розшук. Про це повідомляє прес – служба батальйону, передає УНН.

"Батальйоном Луганськ – 1 розшукується Михайло Євгенович Пореченков, 1969 року народження, громадянин Росії, який є прихильником сепаратистів. За злочин, передбачений статтею 110, ст. 258, ст. 263 КК України", – йдеться в повідомленні.

Читайте: Держкомтелерадіо: «Кобзона, Пореченкова та Охлобистіна потрібно заборонити»

Нагадаємо, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до керівництва Євросоюзу з проханням відреагувати на злочини російського актора Михайла Пореченкова.

Читайте: М.Пореченкова хочуть виключити зі Спілки кінематографістів

"31 жовтня в листі на адресу керівництва Європейської служби зовнішньої діяльності представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв закликав Європейський Союз належним чином відреагувати на кричущі злочини відомого російського актора Михайла Пореченкова біля українського аеропорту м.Донецька ", – йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, відзначено, що поряд з безпосередньою загрозою життю українських військовослужбовців, які захищають Україну, дії російського актора "безпосередньо підривають територіальну цілісність і суверенітет України".

Читайте: В ОБСЄ прокоментували вчинок М.Пореченкова

"Подібні дії підпадають під критерії запровадження Європейським Союзом персональних санкцій, зокрема, заборони на в’їзд і заморожування активів", – йдеться в повідомленні.

Читайте: "Пореченков стріляв по мирних жителях Донецька", – СБУ

У листі привернуто увагу до того, що під час обстрілу позицій українських військових на Пореченкові  був шолом з написом "ПРЕСА", що свідчить про цинічне зловживання і порушення міжнародних норм у сфері безпеки журналістів.

Читайте: Телеканал ICTV знімає з ефіру серіал за участю Пореченкова

Костянтин Єлісєєв висловив надію, що зухвалі і неприйнятні дії російського актора не залишаться без уваги ЄС і знайдуть адекватну рішучу реакцію.

Джерело: УНН

Читайте також: