fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Держкомтелерадіо: «Кобзона, Пореченкова та Охлобистіна потрібно заборонити»

Держкомтелерадіо закликає керівників вітчизняних телерадіокомпаній утриматися від демонстрації контенту з російськими діячами культури Йосипом Кобзоном, Іваном Охлобистіним, Михайлом Задорновим, Михайлом Пореченковим, повідомляє УНН з посиланням на прес -службу КМУ.

Читайте: М.Пореченкова хочуть виключити зі Спілки кінематографістів

"Саме ці апологети кривавого режиму Путіна – Кобзон, Охлобистін, Задорнов – найбільше доклалися до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганди війни, очорнення України і українців. Очевидно, що їм і таким, як вони, не місце на нашій землі", – заявив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак. 30 жовтня російський актор Михайло Пореченков побував в контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку.

На сайтах сепаратистів поширено відео, на якому Пореченков, одягнений в каску з написом "Преса", стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він в соцмережах переконує, що "не стріляв в людей".

Читайте: В ОБСЄ прокоментували вчинок М.Пореченкова

Сьогодні Міністерство культури дало доручення комісії Державного агентства України з питань кіно переглянути фільми з Пореченковим для того, щоб вони надалі не потрапляли на українські екрани. Раніше Міністерство культури України оприлюднило перелік діячів культури Російської Федерації, які за їх антиукраїнську позицію стали в нашій країні персонами нон – грата. У списку – чотирнадцять осіб.

Джерело: УНН

Читайте також: