fbpx
Політика

Глава Спілки журналістів Москви засудив актора Пореченкова і запропонував вибачитися за стрілянину в касці для преси

Глава Спілки журналістів Москви Павло Гусєв в п’ятницю, 31 жовтня, виступив з різкою критикою дій російського актора Михайла Пореченкова, відео за участю якого було напередодні опубліковано на відеопорталі YouTube. У ролику під назвою "Михайло Пореченков в донецькому аеропорту" видно, як актор стріляє з кулемета, при цьому на голові у нього надіта каска з написом "Преса".

"Мені як голові Спілки журналістів Москви це гірко і прикро, коли однією миттю руйнується те, за що ми боролися останні роки із захисту журналістів", – сказав Павло Гусєв.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Ми так довго домагалися, щоб наші кореспонденти носили бронежилети, щоб їм видавали каски, і раптом приходить людина, яка одягає цю уніформу і починає стріляти. Якщо завтра або післязавтра, не дай Боже, будуть вбиті або поранені наші журналісти, нехай Пореченков знає, що їх кров – на його руках, і що він не мав права брати в свої руки зброї", – пояснив глава Спілки журналістів російської столиці.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Між тим, в керівництві самопроголошеної ДНР висловили сумнів в участі актора в реальних бойових діях в регіоні. "Кадри, що з’явилися в інтернеті – це, швидше за все кіношна зйомка", – заявив в п’ятницю перший віце – прем’єр Андрій Пургин і додав, що, на його думку, весь цей запис постановочний, і Пореченков не брав участі в реальних бойових діях.

 

Читайте також: