fbpx
Окупація Криму

“За російськими законами Крим – частина України”, – російський політик

За російськими законами Кримський півострів є частиною України. Так вважає російський політик Володимир Рижков.

«Між Російською Федерацією і Україною з 1997 року діє договір. Він називався і називається «Великий договір про дружбу між РФ і Україною». Його підписував Єльцин і він був ратифікований Держдумою. Згідно з цією угодою, Крим – частина України. І цей договір діє до сьогодні», – заявив політик.

«Я уважно прочитав всі тексти, а також уважно вивчив усі слова. Також я ще раз прослухав знамениту «Кримську промову» Володимира Путіна в березні поточного року. Усі наступні його промови і виступи. Аргумент Володимира Путіна про те, що «цього захотів народ Криму», насправді серйозний, і я його не заперечую. Однак і на цей аргумент існує відповідна процедура. Елементарне правило: якщо ви хочете змінити кордони з сусідньою державою, то це потрібно робити за обопільною згодою. А ми що, у когось отримали згоду на це?», – задався питанням російський політик.

Крім цього Володимир Рижков спростував аргумент «воля людей».

«Для цього також існують свої процедури – домовляйтеся, підписуйте договір. Гіпотетичну загрозу можна придумати. Наприклад, можна придумати, що завтра Америка нападе на Росію з ядерною зброєю. Через пропаганду можна вбити в голови все що завгодно. Аргументи де? Я особисто їх не бачив», – додав Володимир Рижков.

«Третій аргумент, яким активно користувався президент Володимир Путін -«от, якби Російська Федерація не приєднала Крим, то в Севастополі сили НАТО розмістили б свій флот». Виходить, що «Обама хотів захопити Крим, а ми його врятували»», – заявив в ефірі російської радіостанції Володимир Рижков.

«Мені особисто неочевидно, що існували загрози місцевому населенню. Мені неочевидно абсолютно, що в Севастополі була б база НАТО. З моєї точки зору, наша країна просто порушила свої міжнародні зобов’язання. Ми порушили ті договори, під якими стоять підписи і які були ратифіковані парламентом», – підсумував російський політик.

Читайте також: