fbpx
Політика

ЄС продовжив санкції проти Білорусі до 31 жовтня 2015 року

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення продовжити обмежувальні заходи щодо Білорусі ще на рік – до 31 жовтня 2015 року. Як повідомляє прес – служба Ради ЄС, це пов’язано з тим, що не всі політичні в’язні були звільнені і реабілітовані, а становище з повагою прав людини, верховенства закону та демократичних принципів в Білорусі практично не поліпшилося.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Водночас ЄС оновив список фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції, виключивши з нього 24 людини і 7 юридичних осіб. При цьому в Раді ЄС підкреслили, що ЄС зберігає свою політику критичної взаємодії з Білоруссю, спрямовану на сприяння повазі прав людини, верховенства закону та демократичних принципів у Білорусі.

Нагадаємо, в січні 2011 року Рада міністрів закордонних справ ЄС заборонила в’їзд до Євросоюзу низки посадових осіб Білорусі, включаючи президента Олександра Лукашенка. ЄС вважає їх причетними до порушення прав людини в Білорусії, переслідування опозиціонерів і активістів громадянського суспільства. Крім цього, санкції ЄС включають ембарго на поставки зброї, заморожування активів і заборону на в’їзд до ЄС особам, винним у порушенні прав людини.

Читайте також: