fbpx
Політика

Україна може розширити «чорний список» для росіян, – міністр культури

Міністр культури України Євген Нищук повідомив, що в складений перелік персон нон грата потрапили російські громадяни – діячі мистецтв. Глава Мінкультури допускає, що такий список щодо росіян може бути розширений. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс – Україна».

«Це торкнулося росіян – діячів мистецтв, які неодноразово висловлювалися на підтримку агресії своєї держави проти України, а також підтримували бойовиків і терористичні групи», – заявив Євген Нищук.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Після цього у міністра культури поцікавилися, чи може цей список бути розширений в майбутньому. Як пояснив Євген Нищук, «чорний список» знаходиться в компетенції Служби безпеки, Міністерства закордонних справ та Генпрокуратури України.

«Якщо вони побачать у інших діячів кричущі факти того, що вони порушують цінності України і підтримують агресію РФ, то в їх компетенції розширювати даний список», – підкреслив Євген Нищук.

Читайте також: