fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сергій Тарута не розуміє, навіщо сили АТО утримують аеропорт Донецька

Колишній глава Донецької обласної державної адміністрації та новообраний депутат Верховної Ради України Сергій Тарута прокоментував ситуацію навколо аеропорту Донецька. Сергій Тарута зізнався, що не розуміє, чому українські військовослужбовці як і раніше утримують донецький аеропорт.

За словами українського бізнесмена, ніякої цінності донецький аеропорт собою більше не становить. Також Сергій Тарута нагадав, що раніше між Києвом і терористами була досягнута домовленість на обмін аеропорту міста Донецька на інші захоплені території.

«Причому була така домовленість, що спочатку нам поступаються, а потім ми віддаємо донецький аеропорт. Я так розумію, віддавати аеропорт українська влада не хоче і тому терористи наступають кожен день на аеропорт. Тільки навіщо він нам потрібен, якщо там знищена вся інфраструктура і він непридатний для будь-яких польотів», – заявив Сергій Тарута.

Після цього Сергій Тарута наголосив, що раніше офіційний Київ вів переговори про повернення Україні контролю над містом Новоазовськом в обмін на деякі території на півночі Донецької області. За його словами, такі переговори українська влада вела ще півтора місяці тому.

«Розглядався такий варіант, що нам віддадуть Новоазовськ, а отримають. частину територій на півночі. Потім йшлося про те, щоб ми поступилися донецьким аеропортом. Я не розумію, чому відмовляються нагорі, але зараз такі переговори є, вони були, про це домовилися. Проте, чомусь не хочуть поступатися з нашого боку», – підсумував колишній губернатор Донецької області.

Читайте також: