fbpx
Політика

В МЗС України заявили про незаконність відправки четвертого гумконвою РФ на Донбас

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у вівторок, 28 жовтня, на брифінгу заявив, що направлення Росією четвертого гуманітарного конвою на Донбас без офіційного дозволу української влади незаконне.

"Нам відомо тільки з повідомлень ЗМІ про те, що Росія готує новий конвой в Україну… Ніяких офіційних повідомлень посольства РФ, МЗС РФ про це до нас не надходило", – заявив Перебийніс.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Він також нагадав, що раніше Росія хоча б для видимості дотримувалася формальні процедури: "Коли посилалися три попередніх конвої, то нам надсилали ноти. Хоча російська сторона тоді все одно грубо порушувала положення та міжнародні норми процедури відправлення таких конвоїв".

Перебийніс особливо підкреслив, що позиція МЗС України буде незмінною і однозначною. "Тому ми закликаємо Росію дотримуватися всіх міжнародних норм в рамках процедури направлення такого конвою. В першу чергу на це має бути воля української сторони… Повинна бути забезпечена робота місії "Червоного Хреста"… Якщо РФ направить нам офіційне повідомлення про направлення конвою, то МЗС України його розгляне… Всі інші форми направлення конвою будуть незаконними", – підкреслив Перебийніс.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

В МЗС України заявили про незаконність відправки четвертого гумконвою РФ на Донбас (відео):

Читайте також: