fbpx
Політика

Вирішальний вплив на парламент матиме президент – Бригинець

Народний депутат України 7 – го скликання Олександр Бригинець звернув увагу на те, що дискусія з приводу того, хто буде головним у коаліції, набирає обертів. Водночас, як нагадав екс – депутат, у президента є своя «гілка влади» і він переконаний, що саме глава держави матиме вирішальний вплив на новий парламент.

 За словами Олександра Бригинця, у «Народного фронту» в парламенті буде мінімум 80-85 депутатів разом з мажоритарниками, а у «Блоку Петра Порошенка» – мінімум 125-130 депутатів і певна кількість мажоритарників, яких партія підтримала. Як зазначив Олександр Бригинець, йдеться приблизно про 30 депутатів. Таким чином, обидві фракції разом матимуть 230-245 депутатів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Водночас, він висловив переконання в тому, що «Самопоміч», «Батьківщина» і «Свобода», якщо і не увійдуть до коаліції, то будуть ситуативними союзниками.

 «А ось «Опозиційний Блок», Радикальна партія і близько 50-70 мажоритарників – самовисуванців будуть коливатися. Допускаю, що кілька десятків (3-4) самовисуванців теж будуть тяжіти до коаліції, створивши групи на кшталт СЕУ в ВР 7 скликання», – додав Олександр Бригинець.

Читайте також: