fbpx
Політика

Саміт ЄС: РФ повинна взяти на себе відповідальність за виконання Мінської угоди

Європейський Союз очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за повне виконання Мінської угоди. "Європейський Союз очікує, що Російська Федерація буде поважати національний суверенітет і територіальну цілісність України і внесе свій вклад у політичну стабілізацію та економічне відновлення України.

 У цьому зв’язку Росія повинна взяти на себе відповідальність за повне виконання Мінської угоди. Зокрема, російська влада повинна запобігти будь-якому руху військ, зброї або бойовиків зі своєї території в Україні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Вона повинна вплинути на те, щоб сепаратисти сумлінно виконали зобов’язання, взяті в Мінську, – йдеться у висновках, якими володіє агентство УНІАН Крім того, в ЄС вважають, що Російська Федерація повинна підтримувати зусилля ОБСЄ з врегулювання кризи в Україні.

 "ЄС та його держави – ​​члени залишаються повністю залученими в підтримку політичного вирішення української кризи, включаючи внесок у збільшення можливостей моніторингу з боку ОБСЄ, збільшуючи гуманітарну допомогу і підтримуючи і допомагаючи Україні в процесі реформ, зокрема, в децентралізації та захисту прав представників національних меншин", – зазначається у висновках.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Джерело: УНІАН

Читайте також: