fbpx
Політика

Путін заявив, що конфлікт на Донбасі не останній в світі

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив сьогодні в Сочі, що Україна в даний момент опинилася на стику геополітичних інтересів великих держав, а конфлікт на Донбасі – не останній в світі конфлікт.

«Україна є прикладом подібних конфліктів, які впливають на загальносвітову обстановку. Думаю цей конфлікт, який склався на Донбасі, далеко не останній у світі», – сказав Путін.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За його словами, на сьогоднішній день дуже виросла ймовірність величезної череди гострих конфліктів з непрямою участю в них великих держав. Факторами ризику при цьому можуть стати не тільки традиційні міждержавні протиріччя, але і нестабільна ситуація всередині деяких окремих держав.

Путін також підкреслив, що найчастіше така ситуація відбувається в країнах, які розташовані на стику геополітичних інтересів великих держав, а також на кордоні "економічних, культурно – історичних, цивілізованих материків". Саме до цієї категорії країн Путін відніс Україну.

Читайте також: