fbpx
За кордоном

Німеччина скасувала для українців збори за оформлення національних віз, – МЗС України

Німеччина прийняла рішення скасувати з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї та іншого для громадян України. Про це повідомила прес – служба МЗС України.

 Як зазначається, відповідне рішення було прийнято в рамках заходів, спрямованих на лібералізацію візового режиму для громадян України з іноземними державами. У МЗС України підкреслили, що відповідне рішення було прийнято виключно для громадян України.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

 У повідомленні говориться, що таким чином Німеччина стала вже шостою державою – членом Євросоюзу, яка підтримала ініціативу України щодо скасування візових зборів за оформлення національних віз, термін яких становить більше трьох місяців.

 «Практична реалізація домовленості з Німеччиною про скасування оплати за оформлення довгострокових віз надасть українській стороні додаткові аргументи у переговорному процесі з іншими країнами Євросоюзу щодо подальшої лібералізації режиму поїздок українських громадян до ЄС, а також має важливе значення в контексті безвізового діалогу з ЄС та прискорить інтеграцію нашої держави в єдиний європейський простір», – підкреслили у відомстві.

Читайте також: