fbpx
Політика

«Під розмови є Путін – є Росія, немає Путіна – немає Росії, країна увійшла в валютну кризу», – Нємцов

При президенті Володимирі Путіні Росія вперше за довгий час існування зіткнулася з серйозною валютною кризою. Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський опозиціонер Борис Нємцов. За його словами, під розмови "є Путін – є Росія, немає Путіна – немає Росії" країна увійшла в валютну кризу.

«Курс рубля валиться на очах, незважаючи на те, що нафта перестала падати. Долар вже майже 42, євро 53. Девальвація за рік 25 %, втрати золотовалютних резервів 66 мільярдів доларів. Чисто валютних резервів ЦБ залишилося всього 214 мільярдів», – написав він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами політика, основними факторами падіння рубля стала не тільки нафта, але і західні санкції. Через них, впевнений Борис Нємцов, в країні не вистачає валюти, ось вона і росте в ціні. Та й великим компаніям треба розплачуватися з західними банками. Для того, щоб це зробити, валюту треба десь взяти. А де? Єдиний вихід – купувати валюту на внутрішньому ринку. Але це знову – таки послаблює рубль.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, Борис Нємцов зазначив, що рейтингові агентства наввипередки знижують рейтинг Росії, що теж негативно впливає на рейтинг рубля.

«Коротше, є Путін – нема Росії», – резюмував опозиціонер.

Читайте також: