fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Москаль клопоче про нагороду для сільського депутата, якого розстріляли за проукраїнські висловлювання

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль попросив відзначити державною нагородою сільського депутата, який був розстріляний бойовиками за свої проукраїнські висловлювання.

Як повідомили в прес – службі Луганського обласного голови, село Кримське Новоайдарського району минулої суботи, 18 жовтня, було звільнено від загарбників. Після того, як в село зайшли підрозділи Збройних сил України та міліції, з’ясувалося, що бойовики жорстоко розправилися з місцевими жителями, що підтримували Україну.

Двоє чоловіків – син і батько – були затримані і піддалися тортурам. В результаті, один з них отримав психічний розлад. Ще один місцевий житель – 43 – річний депутат сільської ради Геннадій Хитренко – був розстріляний з автомата прямо у дворі рідного будинку.

За словами очевидців, Хитренко неодноразово висловлювався, що село Кримське залишиться в Україні, за що і поплатився життям.

У зв’язку з цим голова Луганської ОДА Геннадій Москаль направив подання президенту України Петру Порошенку, в якому клопоче про посмертне нагородження Хитренка Геннадія Дмитровича державною нагородою за проявлену мужність, героїзм і самопожертву в ім’я незалежності України.

Читайте також: