fbpx
Політика

Леонід Ємець розповів про метод фальсифікації “Косинка”

Народний депутат України Леонід Ємець розповів на своїй сторінці в Facebook про метод фальсифікації під назвою "Косинка". За його словами, для того, щоб якісно все провернути, необхідна серйозна підготовка. Зокрема, як зазначив Леонід Ємець, необхідно точно встановити, які жителі округу однозначно не підуть голосувати.

 «Допоможуть встановити ці обставини бабусі. Ще з часів «сітки Черновецького» в кожному будинку є така людина, яка займається агітацією, розносить гречку, чистить поштові ящики і доглядає за будинком», – розповів нардеп.

 Як повідомив Леонід Ємець, після того, як особи таких людей встановлені, необхідні «свої» члени виборчої комісії.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 «Ця схема називається «Косинкою», тому що член комісії повинен чимось відрізнятися від інших, щоб його однозначно впізнали. Синя косинка на голові, червоний шарф, біла шаль», – зазначив він.

 Після цього, за словами нардепа, на дільницю приходить третя особа, наприклад Сидоров, який знаходить потрібного члена комісії, дає йому свій паспорт Сидорова, але представляється при цьому Івановим, який на вибори не піде.

 «Йому в підсумку видають бюлетень Іванова і все. Головне, щоб потім Іванов не прийшов голосувати», – додав Леонід Ємець.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Щоб зловити таких фальсифікаторів, за словами Леоніда Ємця, необхідно бути дуже пильним.

 «7 років в’язниці – це не жарт. Фальсифікатори нервують. Паспорт показують крадькома. Тому якщо ви в черзі побачили такі підозрілі моменти, не соромтеся, підійдіть і запитайте чи все нормально. Поясніть, чому питаєте. Нормальні люди поставляться з розумінням. Не хочете самі, повідомте спостерігачам в комісії. Це їх завдання виловлювати такі моменти», – констатував він.

Читайте також: