fbpx
Політика

Яценюк: Вибори – кращий метод люстрації

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає вибори найкращим методом люстрації політиків. Українці повинні з усією відповідальністю поставитися до майбутніх парламентських виборів, адже саме від голосів простих громадян залежить «хто буде нести відповідальність за долю країни в ці дуже складні часи». Про це він заявив в ході селекторної наради з главами облдержадміністрацій у четвер, 23 жовтня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Вибори є найкращим методом політичної чи народної люстрації. Люди повинні мати право вільно проголосувати. Кого виберуть – той і буде мати право представляти українців у новообраному парламенті, отримає право формувати новий уряд і найбільшу міру відповідальності за майбутнє держави», – зазначив прем’єр.

За його словами, головне завдання уряду – забезпечити конституційні права і гарантії українських громадян. У зв’язку з цим Арсеній Яценюк доручив керівникам обласних і районних державних адміністрацій забезпечити безпеку, чесність, прозорість підведення підсумків і результатів голосування.

Читайте також: