fbpx
Новини світу

Лукашенко вважає, що після скасування цензури в країні зникла велика література

Президент Білорусії Олександр Лукашенко на зустрічі з білоруськими письменниками у четвер, 23 жовтня, був спантеличений відсутністю в країні великих літературних творів. Лукашенко нагадав, що в радянський час у колі творчої інтелігенції було прийнято скаржитися на жорсткі лещата цензури і закостенілість соцреалізму.

"Однак саме в ті роки література знайшла найвищий авторитет. Євген Євтушенко назвав письменників людьми, в яких "бродить гордий дух громадянства, кому затишку немає, спокою немає", – сказав білоруський лідер.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Президент дивується, чому зараз він не бачить серед творчої інтелігенції країни талановитих людей, що створюють великі твори. Незважаючи на те, що зараз немає цензури, за словами президента Білорусі, "воля не породила великої літератури, а привела до розколу письменницького співтовариства. Що це, глухий кут? Або у вас є надія на відновлення єдиного творчого поля?".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Лукашенко додав, що очікує від білоруських письменників ідей, героїв і творів, які зможуть зацікавити людину ХХI століття.

Читайте також: