fbpx
Політика

У листопаді парламент займеться реформою системи влади – Гройсман

Віце – прем’єр – міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства Володимир Гройсман повідомив про те, що в листопаді цього року новий парламент повинен буде прийняти закони, щодо реформи системи влади.

 «Особисто я сьогодні розумію, що у нової влади ще є невеликий часовий люфт і, отже, можливість розпочати реформи. А значить, зробити головне – перенаправити вектор суспільної енергії з протесту і руйнування в сторону творення. Стати з людьми, нарешті, партнерами, а не опонентами. І тут дві ключові точки – 1 січня 2015 – го та жовтні 2015 го», – сказав він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 При цьому віце – прем’єр вважає, що першим ділом слід вирішити питання децентралізації.

 За його словами, вже практично готові тексти законів про державні адміністрації, адміністративно – територіальний устрій, реєстрації адміністративно – територіальних одиниць, а також територіальне самовизначення громадян.

 Крім того, як зазначив Володимир Гройсман, практично готова і реформа ЖКГ. Зокрема, є два законопроекти, які знищать монополію ЖЕКів і дадуть поштовх для створення конкурентного ринку послуг, створення і розвитку ОСББ.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

  За матеріалами: zn.ua

Читайте також: