fbpx
Політика

Питання із забороною російських серіалів можуть вирішити Нацрада і Мінкульт – Томенко

Як заявив народний депутат України Микола Томенко, те, що парламент відмовився підтримувати законопроект, що забороняє трансляцію російських серіалів, не є трагедією.

 Він нагадав, що мета законопроекту була в тому, щоб стимулювати більш активні дії з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Міністерства культури України в питанні реагування на змістовне наповнення українського телерадіопростору.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його словами, Нацрада і Мінкульт можуть і без цього законопроекту приступити до профілактичного, а згодом і організаційного впливу на те, щоб телеканали позбувалися  російських серіалів, в яких популяризується доктрина «русского міра», російська армія і спецслужби.

 Крім того, як повідомив Микола Томенко, вже пройшло кілька зустрічей з керівниками телеканалів і частину російських серіалів зняли з показу.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Думаю, що Ахметов, Льовочкін і інші власники українських каналів не постраждають від того, що втратять певну суму грошей за закуплені російські серіали. В свою чергу це буде їхнім реальним, не декларативним, а практичним внеском у будівництво українського світу на вітчизняному телерадіопросторі», – підсумував нардеп.

Читайте також: