fbpx
Політика

Парламент прийняв закон про внутрішніх переселенців – Геращенко

Як заявила народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, закон про внутрішніх переселенців повинен реально працювати, а не бути популістським.

 Ірина Геращенко нагадала, що в Україні офіційно зареєстровано 420 тисяч переселенців. За її словами, це величезна цифра і парламент неодмінно повинен прийняти відповідний закон, щоб підтримати цих людей.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У той же час, як зазначила нардеп, із закону слід виключити норми, які складно реалізувати. Як приклад вона привела норму, що передбачає, що переселенці можуть звертатися до органів місцевого самоврядування з проханням про виділення земельної ділянки за рахунок виділення цільового кредиту. Як зазначила Ірина Геращенко, уряд і без цього вже прийняв рішення про надання фінансової допомоги переселенцям на оренду житла.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Також вона додала, що замість Державного реєстру має бути створена єдина інформаційна база даних про взяття на облік внутрішніх переселенців.

 Слід зауважити, що в кінцевому підсумку парламент прийняв цей законопроект. За нього проголосувало 249 депутатів.

Читайте також: