fbpx
Політика

Баррозу впевнений, що вихід Великобританії з ЄС стане історичною помилкою

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що вихід Великобританії з Євросоюзу може стати історичною помилкою і вплинути на майбутнє всього ЄС.

«Британія здійснить історичну помилку, якщо вирішить вийти з ЄС. В результаті сторони можуть не зберегти навіть нинішній рівень розвитку», – сказав Баррозу, виступаючи в Королівському інституті міжнародних відносин.

«Я впевнений, що наше спільне майбутнє складається в ще більшому зближенні жителів Європи. З мого досвіду, ті країни, які використовують європейський рівень для захисту національних інтересів, мають більшу вагу в світі», – продовжив високопоставлений європейський політик.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, зараз Великобританія хоча і є членом Євросоюзу, проте, вона не входить в єврозону і в Шенгенську зону. Між тим, прем’єр Девід Кемерон послідовно виступає за обмеження євроінтеграції і ослаблення впливу Брюсселя на внутрішні справи Сполученого Королівства. Зокрема, нещодавно британський прем’єр виступав різко проти призначення екс – прем’єра Люксембургу Жан – Клода Юнкера на пост глави Єврокомісії.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Він також не раз заявляв про готовність запустити громадську кампанію з виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського союзу, в тому випадку, якщо йому не вдасться домовитися з Брюсселем про перегляд умов членства його країни.

Читайте також: