У Гонконгу спалахнули нові сутички демонстрантів з поліцією

Китайське видання South China Morning Post повідомила в суботу, що протестуючі в Гонконзі зробили чергову спробу прорватися в район Монг – Кок, раніше зачищений поліцією. Поліція при відображенні атак демонстрантів застосувала перцевий газ і кийки.

Крім того, було затримано близько двох десятків протестувальників, серед і фотожурналіст Пола Бронштейн. За словами представника поліції, її затримали після того, як вона застрибнула на дах автомобіля, щоб зробити фотографії.

Related Post

За словами очевидців, поліція почала застосовувати спецзасоби відразу ж, і відповідної агресії з боку протестувальників не було. Учасники акції перед цим спробували блокувати дороги і пробратися на території, оточені правоохоронцями.

За даними поліції, в ніч на суботу в протестах брали участь близько дев’яти тисяч осіб. Як зазначає видання, влада вперше дала свою оцінку чисельності людей на вулицях.

Нагадаємо, табір протестувальників в Монг – Коке був напередодні розчищений від барикад. У цій операції брали участь близько 800 поліцейських. До цього табір в Монг – Коке залишався єдиним табором демонстрантів на півострові Коулун – в материковій частині мегаполісу.

Leave a Comment