fbpx
Політика

У Гонконгу спалахнули нові сутички демонстрантів з поліцією

Китайське видання South China Morning Post повідомила в суботу, що протестуючі в Гонконзі зробили чергову спробу прорватися в район Монг – Кок, раніше зачищений поліцією. Поліція при відображенні атак демонстрантів застосувала перцевий газ і кийки.

Крім того, було затримано близько двох десятків протестувальників, серед і фотожурналіст Пола Бронштейн. За словами представника поліції, її затримали після того, як вона застрибнула на дах автомобіля, щоб зробити фотографії.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За словами очевидців, поліція почала застосовувати спецзасоби відразу ж, і відповідної агресії з боку протестувальників не було. Учасники акції перед цим спробували блокувати дороги і пробратися на території, оточені правоохоронцями.

За даними поліції, в ніч на суботу в протестах брали участь близько дев’яти тисяч осіб. Як зазначає видання, влада вперше дала свою оцінку чисельності людей на вулицях.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Нагадаємо, табір протестувальників в Монг – Коке був напередодні розчищений від барикад. У цій операції брали участь близько 800 поліцейських. До цього табір в Монг – Коке залишався єдиним табором демонстрантів на півострові Коулун – в материковій частині мегаполісу.

Читайте також: