fbpx
Політика

Обама закликав співгромадян не піддаватися паніці через лихоманку Ебола

Глава Білого дому в суботу звернувся до нації із закликом не піддаватися паніці через Еболу. На думку президента, американці не повинні впадати в істерику через вірус Ебола, так як це тільки погіршить ситуацію.

"Це серйозне захворювання, але ми не можемо піддатися істерії або страху, так як це тільки заважає людям отримувати точну інформацію. Ми повинні керуватися наукою", – сказав глава Білого дому і додав, що не вважає дієвими заклики закрити в’їзд в США для осіб, що прилітають із країн Західної Африки.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Барак Обама визнав, що в Сполучених Штатах ще можуть бути виявлені нові випадки захворювання Ебола, однак, він запевнив американців, що його адміністрація "знає, як вести боротьбу із захворюванням".

Вірус геморагічної лихоманки Ебола стрімко поширюється в західноафриканських країнах з лютого нинішнього року. Його жертвами стали вже майже 4,5 тисячі людей і ще близько дев’яти тисяч опинилися зараженими. Крім того, кілька випадків зараження Ебола було зареєстровано в Європі і США. Смертність від вірусу Ебола може досягати 90 %, однак, як стверджують медики, в нинішній ситуації цей показник становить 70 %.

Читайте також: