fbpx
Політика

Хорватія візьме на лікування поранених бійців «Нацгвардії»

Хорватія візьме на лікування поранених в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовців Національної гвардії України. Таке рішення було досягнуто в ході переговорів українського посла Олександра Левченка з представниками хорватського Мінохоронздоров’я і МЗС.

«Згідно з пропозицією хорватської сторони і в результаті проведених послом України Олександром Левченком зустрічей у Міністерстві закордонних і європейських справ і Мінохоронздоров’я Республіки Хорватія досягнута домовленість про організацію лікування та реабілітації в Хорватії військовослужбовців Національної гвардії України, які були поранені під час виконання завдань у зоні АТО», – йдеться в повідомленні посольства України в Хорватії, передає «Інтерфакс – Україна».

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Згідно з досягнутими домовленостями, хорватська сторона надасть повну медичну і психологічну допомогу українським бійцям, згідно з спеціально розробленою програмою реабілітації військовослужбовців, які брали участь і були поранені при виконанні бойових завдань. Усі витрати, пов’язані з транспортуванням і перебуванням воїнів Нацгвардії Хорватія взяла на себе.

Читайте також: