fbpx
Політика

Кабінет міністрів люструє 39 чиновників вищої категорії, – Яценюк

Кабінет міністрів України у зв’язку зі вступом в дію закону про люстрацію звільняє 39 державних службовців вищих категорій. Про хід люстрації в уряді України розповів прем’єр – міністр Арсеній Яценюк під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

«Згідно з базовою нормою закону про очищення влади уряд України звільняє 39 осіб вищих категорій, з яких 19 подали заяви про звільнення за власним бажанням. Решта 20 осіб будуть звільнені на підставі норми закону про очищення влади – на підставі люстрації», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Крім того, під час засідання прем’єр – міністр Арсеній Яценюк розповів і про проведення перевірок суддів, яка запланована на період з грудня 2014 по грудень 2015 року. За словами чиновника, перевірка суддів пройде згідно закону «Про очищення влади».

«Перевірці підлягають всі професійні судді, члени Вищої ради юстиції та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», – пояснив прем’єр – міністр України.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За словами Яценюка, зараз в Україні близько 9 тисяч суддів.

Читайте також: