Військовослужбовці із зони АТО отримують фактично дві зарплати – Бригинець

Народний депутат України Олександр Бригинець повідомив про те, що кожен український військовослужбовець, мобілізований в зону АТО, фактично отримує дві зарплати. За його словами, відповідну інформацію йому надали в Міністерстві соціальної політики України.

 «Коли люди чують суму, яку отримують наші бійці і офіцери на місці служби в зоні АТО, то вони дивуються, забуваючи, що до цієї зарплати додається середня зарплата, яку мобілізований отримував до цього на роботі», – зазначив нардеп.

 Як нагадав Олександр Бригинець, відповідно до закону, за співробітниками, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на один рік зберігається робоче місце. Крім того, їм компенсується з бюджету середній заробіток на підприємстві, де вони працювали під час призову.

Related Post

 «Тому матеріальний стан кожного покликаного військовослужбовця залежить не тільки від тих функцій, які він виконує в АТО, але і від кваліфікації на цивільній службі, що дає можливість їх сім’ям утримувати рівень свого життя відповідно до зарплати свого чоловіка, сина тощо», – сказав Олександр Бригинець.

 У той же час, за словами Олександра Бригинця, існує проблема з тими, хто отримував зарплату в конвертах. Однак, як він зазначив, це глобальна проблема українського суспільства і вирішувати її потрібно на державному рівні.

Leave a Comment