Військові експерти повинні сісти за стіл переговорів і визначити, що потрібно українській армії – Андрій Дещиця

"Я думаю, що насправді нам потрібно, щоб військові експерти, а не політики сіли за стіл переговорів і визначили: що потрібно і що може надати кожна країна", – сказав Дещиця, прокоментувавши повідомлення, що часто немає конкретних запитів від української сторони щодо військово – технічної допомоги.

При цьому він зазначив, що, коли обіймав посаду в.о. міністра закордонних справ, то такі запити іноземним партнерам направлялися.

"Це були такі запити, там кілька сторінок різної техніки та військового обладнання, яке нам потрібно", – додав Дещиця. У цьому зв’язку дипломат розповів, що іноземні партнери України, в свою чергу, питали: "І це все дійсно вам потрібно? А де ви будете це використовувати?".

Related Post

У той же час, за його словами, коли з їхнього боку задавалися більш конкретні питання, то "ми не могли дати конкретної відповіді".

Таким чином, на думку Дещиці, політикам питання військово – технічної допомоги потрібно не виносити на публічне обговорення, а дати можливість в цьому всьому розібратися військовим експертам.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment