fbpx
Політика

Військові експерти повинні сісти за стіл переговорів і визначити, що потрібно українській армії – Андрій Дещиця

"Я думаю, що насправді нам потрібно, щоб військові експерти, а не політики сіли за стіл переговорів і визначили: що потрібно і що може надати кожна країна", – сказав Дещиця, прокоментувавши повідомлення, що часто немає конкретних запитів від української сторони щодо військово – технічної допомоги.

При цьому він зазначив, що, коли обіймав посаду в.о. міністра закордонних справ, то такі запити іноземним партнерам направлялися.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Це були такі запити, там кілька сторінок різної техніки та військового обладнання, яке нам потрібно", – додав Дещиця. У цьому зв’язку дипломат розповів, що іноземні партнери України, в свою чергу, питали: "І це все дійсно вам потрібно? А де ви будете це використовувати?".

У той же час, за його словами, коли з їхнього боку задавалися більш конкретні питання, то "ми не могли дати конкретної відповіді".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Таким чином, на думку Дещиці, політикам питання військово – технічної допомоги потрібно не виносити на публічне обговорення, а дати можливість в цьому всьому розібратися військовим експертам.

Джерело: УНІАН

Читайте також: