“Вишеградська четвірка” підтримує санкції щодо РФ, – МЗС Польщі

«Вишеградська група» (Польща, Словаччина, Угорщина і Чехія) мають схожий погляд на російсько – український конфлікт, а також питання санкцій щодо Російської Федерації. Про це в інтерв’ю чеській газеті Hospodarskie Noviny заявив глава Міністерства закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, передають в понеділок, 13 жовтня 2014 року, українські ЗМІ.

«Маємо схожий погляд на питання російсько – українського конфлікту, на майбутнє української держави, тобто, на те, що трапиться в Україні після виборів до парламенту, а також на питання санкцій щодо Росії», – заявив Гжегож Схетина. Міністр закордонних справ зазначив, що країни «Вишеградської четвірки» можуть гарантувати Україні шлях до Європи, але українці самі повинні приймати рішення щодо свого майбутнього. «Україні необхідна стабільна коаліція і сильний уряд, який займатиметься серйозними викликами, якими є економічні, структурні та адміністративні реформи», – зазначив глава МЗС Польщі. Згідно з його словами, потрібно утримати солідарність Європейського союзу, Канади та США у справі України.

Related Post

Гжегож Схетина також зазначив, що Євросоюз повинен вирішити проблему з диверсифікацією джерел енергопостачання та надати сусідам гарантії енергетичної безпеки. «Вже ніхто і ніколи не повинен залежати від поставок природного газу з Російської Федерації», – зазначив міністр. Відповідно до думки міністра закордонних справ Польщі, в найближчі місяці проблеми в енергетичній сфері можуть виникнути в Україні, «ситуація, яка свідчить про те, що російська влада використовує енергетику в своїх політичних цілях».

Відзначимо, раніше влада Чехії, Угорщини та Словаччини, на відміну від Польщі досить критично висловлювалися щодо питання розширення рівня санкцій щодо Росії.

Leave a Comment